Ustadan Tarifler

PİRİNÇ PATLAKLI ÇİKOLATA

Malzemeler

70 gr tereyağ
2 yemek kaşığı bal
80 gr Efes bitter çikolata
yarım çay bardağı kırık fındık
1 yemek kaşığı Efes kakao
200 gr pirinç patlağı
üzeri için pudra şekeri

Yapılışı

Yağı teflon tavada kısık ateşte eritin. Bitter çikolatayı kırıp yağla birlikte eriyene kadar karıştırın. Bir kaba bütün malzemeyi koyup karıştırın. Kozalak şeklini vermek için limon sıkacağının arka kısmını çevirip malzemeyi oraya doldurun. Biraz bastırın. Ters çevirin ve bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir