ÇİKOLATANIN FAYDALARI
Kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır gibi mineraller içeren çikolata, kanser ve kalp hastalıklarından korunmada olumlu etkiye sahip.
Kalbinizle Dost
Alman İnsan Beslenmesi Enstitüsü tarafından yaklaşık 19 bin yetişkinin beslenme alışkanlıklarının incelenmesiyle yapılan araştırmada, her gün 7.5 gram çikolata yiyenlerin tansiyonunun daha düşük olduğu, bu kişilerde kalp krizi ve felç riskinin yüzde 39 daha az olduğu tespit edilmiştir.
Çikolata Mutlu Eder
Çikolata phenethylamine (PEA) içermektedir. Phenethylamine ise sinir sistemini uyarır, bazı salgıların salınmasını tetikler, ağrıları dindirir ve insanın kendini iyi hissetmesini sağlamaktadır. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini arttırır ve mutluluk hissi verir. Çikolata, beyni rahatlatıp gevşetir, mutluluk verir, beynin endorfin salgılamasına neden olur. Bu salgı, mutluluk duymamızı sağlar.
İçindeki Yağı ve Şekeri Unutmayın
Sonuç olarak, birçok faydasının yanında çikolatanın yağ ve şeker içeriğinin de yüksek olduğu unutulmamalı. Bu nedenle günlük beslenme içerisinde dikkatli tüketilmesi gerekmekte ve kakao içeriği yüksek olan çikolata çeşitleri tercih edilmelidir.