Ustadan Tarifler

ÇİKOLATALI DONUT

Malzemeler:
– 2 çay bardağı ılık süt
– 1 çay bardağı toz şeker
– 1 çorba kaşığı kuru maya
– 3.5 su bardağı un
– 3 adet yumurta
– 1 kahve fincanı sıvı yağ
– Kıartmak için sıvı yağ
– 80 gr Efes bitter çikolata
– 80 gr Efes beyaz çikolata
– 80 gr Efes çilekli çikolata
– 200 ml Efes likit krema

Hazırlanışı:
Bir kapta yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştırın üzerine unu eleyerek ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamuru 20 dk dinlenmeye alın. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve avucunuzun ortasıyla hafifçe bastırın. Ortasına 3 santim capında bir delik açın. Ayrı bir tavada yağı kızdırın. Ardından donutları her iki yüzü de kızarana kadar pişirin. Sonrasında yağdan alın ve soğumaya bırakın. Likit kremayı yaptığınız donut sayısına bölün ve her çikolatayı, yaptığınız kremayla karıştırarak benmari usulü eritip donutların üzerine dökün. Donutlar hazır, Afiyet olsun. Bu tarifimizde de damak tadınıza göre Efes’sin sütlü ya da bitter çikolataları tercih edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir