Genel

Sütlü Çikolatalı Kirazlı Tart

Çikolatalı fındık kremasının yanı sıra kremanın kıvam ve lezzet verdiği eritilmiş sütlü çikolata, kiraz tanecikleri ve badem parçalarını da içine çektikten sonra kakaolu tartın orta kısmına yerleşiyor.
Size de bu tatlı düşün keyfini çıkarmak kalıyor.

Malzemeler

2 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı efes kakao tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya

Ganaj Çikolatası için

350 gram %36 efes sütlü çikolata
2 yemek kaşığı efes kakaolu fındık kreması
250 ml. krema

Üzeri için

250 gram kiraz
1/2 su bardağı kavrulmuş badem

Püf Noktası

Piştiğinde çatlamaması için tart hamurunu kısa sürede toparlamaya bakın, çok fazla yoğurmayın.Tart kalıbını yağlamayın arzu ederseniz tabanına yağlı kağıt serin.Unun yoğunluğuna göre oranını ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Tart hamurunun daha da lezzetli ve gevrek olması için; un yerine 1 yemek kaşığı nişasta ilave ettiğiniz 2,5 su bardağı badem unu kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır ?

Kakaolu tart hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ve pudra şekeri ilavesi ile krema halini alana kadar karıştırın.
Kakao ve suyu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, vanilya ve tuzu da kattıktan sonra tüm malzemeler özleşene kadar tart hamurunu yoğurun.
Unladığınız mutfak tezgahı üzerinde hamuru, kullanacağınız tart kalıbının çapından yaklaşık 5 cm. daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamuru, tercihen teflon olan tart kalıbı üzerine serin, kenar kısımları üzerine hafifçe bastırıp, kalıbın şeklini almasını sağlayın. Bir çatalın uç kısmını hamurun bir iki yerine batırın.
Hamurun eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin ve hamurun üzerine açın. Orta kısmını ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi için nohut, kuru fasulye gibi bir bakliyatla doldurun.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 20 dakika hafif bir renk alana kadar tart hamurunu pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerindeki yağlı kağıt ve ağırlık kısmını alın. Aynı ısıda 5 dakika daha fırınladıktan sonra ocaktan alın, dinlendirin.
Bir miktar kirazı süsleme amaçlı ayırın. Kalan kirazların çekirdeklerini ve sap kısımlarını ayıklayın. Kavrulmuş bademi küçük parçalar haline gelmesi için bir kez mutfak robotundan geçirin.
Ganaj çikolatayı hazırlamak için; sütlü çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın. Kremayı, küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Sütlü çikolata parçaları ve nutellayı ilave ettikten sonra ocaktan alın ve hızlıca karıştırın.
Çikolata karışımını dinlenen tartın orta kısmına boşaltın. Çekirdeklerini ayıkladığınız kirazları ve badem parçalarını korkusuzca üzerine serpiştirin. Sap kısımlarını bıraktığınız kirazları, çikolata içine gömün.
Oda ısısında çikolata kısmı kıvam alana kadar beklettiğiniz kakaolu tartı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Takdirleri toplayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir